Duo uit Waregem vraagt werkstraf na brandstichtingen: “Stomme stoot”

Redactie KW

Twee vrienden uit Desselgem en Beveren-Leie (Waregem) vroegen woensdag aan de rechter een werkstraf te mogen uitvoeren. Op 16 mei 2022 konden ze in Ooigem (Wielsbeke) opgepakt worden voor brandstichting aan een omheining. “Dit valt niet goed te praten”, gaven ze beiden volmondig toe.

Een buurtbewoner van de Pontweg in Ooigem sloeg rond 23.15 uur alarm toen hij pal in het centrum vijf kleine brandhaardjes aan een omheining opmerkte. De brandjes konden snel geblust worden.

De politie snelde ter plaatse en kon even later in de buurt van de Munkenbrug vier verdachte jongeren staande houden. Eén van hen, een jongeman van 20 uit Beveren-Leie, had een aansteker op zak, de andere 19-jarige jongeman uit Desselgem had een foto van de brand op zijn gsm.

Minimumstraf

De openbare aanklager vorderde de minimumstraf voor brandstichting bij nacht: 1 jaar (voorwaardelijke) celstraf. “Zouden we niet beter een werkstraf uitvoeren?”, vroeg het duo zich af. Daar konden ook de rechter en de openbare aanklager zich in vinden. Uitspraak op 29 juni.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.