Duo uit Oostrozebeke en Zwevegem valt woning in Deerlijk binnen met hamer om geld op te eisen

© Getty Images
Redactie KW

Twee vrienden uit Oostrozebeke en Zwevegem riskeren voor de Kortrijkse strafrechtbank elk een celstraf van 30 maanden. Ze vielen op een avond in juni met een hamer een woning in Deerlijk binnen om 2.500 euro schulden op te eisen. Er vielen klappen en onder dwang moest het geviseerde koppel geld van hun rekening afhalen.

Het was Guillaume D. (28) uit Zwevegem die op 18 juni 2021 op café op het idee kwam. Hij was het beu krap bij kas te zitten terwijl hij al maandenlang zonder succes aan het slachtoffer om terugbetaling van 2.500 euro vroeg. D. sprak Hannes T. (30) uit Oostrozebeke aan om hem te vergezellen. Voor hem klonk dat plan niet zo vreemd in de oren want hij liep eerder al een veroordeling van 16 maanden celstraf op omdat hij op een gelijkaardige manier bij iemand uit Meulebeke 120 euro had opgeëist.

Geen gijzeling

Guillaume D. en Hannes T. trokken samen naar de woning in Deerlijk. De bewoners keken tv toen de deurbel weerklonk. Al snel vielen er klappen. Vooral T. liet zich niet onbetuigd, deelde slagen uit en dreigde met een hamer.

Toen de raid niet het verhoopte resultaat opleverde, moest het koppel één voor één naar een bankkantoor rijden om geld af te halen. Uiteindelijk kon er zo’n 550 euro afhandig gemaakt worden. “Een idee van de slachtoffers zelf”, aldus D. “Van een gijzeling was niet echt sprake.”

Onder invloed van alcohol en cocaïne

Beide daders waren op de avond van de overval onder invloed van alcohol en cocaïne. Ze vroegen de rechter een voorwaardelijke celstraf. Guillaume D. vloog ondanks een blanco strafregister meteen in de cel en verblijft daar vandaag nog.

Hannes T. werd onder voorwaarden vrijgelaten maar heeft wel al een gevuld strafblad. Hij betaalde al 300 euro schadevergoeding terug. Hij vergezelde D. omdat op die manier zijn schuld van 600 euro bij D. ingelost zou zijn. Vonnis op 25 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.