https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Duo ontkent bankkaart waarmee ze betaalden te hebben gestolen

Redactie KW

Twee mannen uit Nieuwpoort en Wevelgem moesten zich bij de rechter verantwoorden omdat ze met een gestolen bankkaart diverse contactloze betalingen deden in Oostende. De twee ontkennen dat niet maar betwisten wel dat ze de bankkaart zelf stalen.

Op 6 mei deed een slachtoffer uit Nieuwpoort aangifte bij de politie van het feit dat haar bankkaart gestolen werd. Op haar bankoverzicht had ze gezien dat er die dag verschillende aankopen werden gedaan in winkels in Oostende waar ze geen weet van had.

Gestolen buit

De politie onderzocht de zaak en vroeg verschillende camerabeelden van winkels op. Daarbij kwamen in totaal drie mannen in het vizier. Het trio werd opgespoord.

De 29-jarige C.A. heeft geen vaste woonst en kon niet meer aangetroffen worden. De 29-jarige A.H. kon gearresteerd worden bij hem thuis in Wevelgem en ook de 39-jarige G.V. werd in zijn appartementsgebouw opgepakt in Nieuwpoort. “Opvallend is dat een deel van de gestolen buit daar werd teruggevonden”, sprak de procureur.

Contactloze betalingen

“Bij de diefstal werd niet alleen een portefeuille met geld en de bankkaarten gestolen maar onder meer ook een iPad en een fles rode wijn. We kunnen echter niet hard maken dat zij die diefstal ook zelf gepleegd hebben. Het is wel duidelijk dat zij de bankkaart hebben gebruikt voor zes contactloze betalingen in Oostende. Ik vraag voor elk van hen tien maanden cel en 1.200 euro boete.”

Enkel A.H. en G.V. kwamen opdagen want beiden zitten nog in de cel. “Met de diefstal hebben ze niets te maken want de buit werd niet eens aangetroffen in de woning zelf van G.V., maar wel een verdieping hoger. Het klopt wel dat ze de bankkaart gebruikt hebben voor betalingen.”

Kaart ‘gevonden’

“Ze zitten daarvoor nu echter al vijf maanden in de cel en de gevraagde straf is veel te hoog voor wat ze deden.”

Volgens de mannen vonden ze toevallig de gestolen bankkaart en besloten die te gebruiken. Of de rechter dat geloofwaardig vindt oordeelt hij op 26 oktober. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.