Duo loopt tegen de lamp bij overlading cannabisplanten in Menen

© Iriana Shiyan
Redactie KW

Een lading van 470 cannabisplanten overladen doe je beter niet op een openbare parking. Tot die conclusie kwamen een 33-jarige man uit Estaimpuis (Moeskroen) en een Nederlandse vrouw toen ze in Menen door een anonieme politiepatrouille betrapt werden. Het kan hen voor de rechtbank in Kortrijk tot 10 maanden cel opleveren.

Op 13 februari 2020 merkten de agenten langs de Gentstraat in Menen, op de Waals-Vlaamse grens, op een parking twee voertuigen met geopende koffers op. Tussen het Nederlandse en het Franse voertuigen liepen Jason B. (33) en Tatjana V. heen en weer met kartonnen dozen.

Het verdachte gedrag trok de aandacht van de agenten. Een controle leverde zo’n 470 cannabiplanten op. “Ik moest de plantjes naar Doornik brengen en zou er 200 euro voor krijgen”, aldus Jason B.

Hij was de enige die zich voor de rechter kwam verantwoorden. Naar eigen zeggen herpakte hij zich, getuige een negatieve drugstest. Ondertussen vond hij een vaste job en werd hij voor het eerst vader. Vonnis op 6 september.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier