Duo krijgt twee jaar cel voor knokpartij tijdens fuif in voetbalkantine van KSV Bredene

Redactie KW

Twee Oostendenaars hebben in de Brugse rechtbank elk twee jaar cel gekregen, de helft voorwaardelijk, voor hun aandeel in een zware knokpartij op een fuif.

In de nacht van 4 op 5 mei 2019 brak omstreeks 4 uur een massale knokpartij uit tijdens een fuif in de kantine van KSV Bredene. De politie snelde ter plaatse en vernam er van getuigen hoe Oostendenaars Sven A. (34) en Shane D. (32) trainer J.H. hadden geschopt en geslagen nadat ze eerst ook zijn schoonbroer op enkele vuistslagen hadden getrakteerd. J.H.hield aan de feiten een gebroken arm en neus over en was maandenlang arbeidsonbekwaam. Ook zijn partner en schoonbroer liepen verwondingen op.

Al naar huis

A. en D. ontkenden de feiten met klem en stelden dat anderen de slagen toebrachten. Volgens de verdediging waren de twee immers nog voor de hel losbrak al naar huis vertrokken met een taxi. “De getuigen zijn allen vrienden en familie van de slachtoffers”, klonk het. “Zij zijn partijdig.”

De rechter zag dat evenwel anders. A. werd eerder al vier keer veroordeeld voor slagen ook D. is bij de politie gekend voor geweld. Aan slachtoffer J.H. kende de rechter 5.000 euro voorlopige schadevergoeding toe.

(AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.