Duo dat bij Knokse juwelier met peperdure Rolex-uurwerken aan haal ging, riskeert tot twee jaar cel

© Belga
Redactie KW

Twee Roemeense mannen staan in de Brugse rechtbank terecht voor diefstal van twee peperdure Rolex-uurwerken bij een juwelier in Knokke. De buit had een totale waarde van 25.000 euro.

Op 13 juli vorig jaar werd de zaakvoerder van een juwelierszaak in Knokke afgeleid door een klant. Niet veel later stelde hij vast dat er twee dure Rolex-horloges verdwenen waren met een totale waarde van 25.000 euro.

ANPR-camera’s

Camerabeelden wezen uit dat de dief in een klaarstaande BMW met Duitse nummerplaat gevlucht was. Dankzij ANPR-camera’s kon de politie het voertuig een paar uur later al klemrijden aan het Louizaplein in Brussel.

In de wagen zaten Roemenen Simplon C. (27) en Ferdinard D. (30). Die eerste werd herkend als de dief. De tweede was de chauffeur.

Maaltijdcheques

Naast de Rolex-horloges trof de politie in de wagen ook gestolen maaltijdcheques aan. C. beweerde dat hij de feiten gepleegd had omdat hij nog 1.000 euro moest aan Ferdinard D.

Procureur Mike Vanneste vroeg twee jaar cel voor Simplon C. Voor Ferdinard D. vroeg hij achttien maanden cel. De Roemenen liepen al in tal van Europese landen veroordelingen op voor diefstallen.

Misbruik Schengensysteem

“Ze maken misbruik van ons Schengensysteem. Maar ik stel voor dat de heren na hun vrijlating een andere job zoeken. Zo goed zijn ze namelijk niet in stelen als je ziet hoe vaak ze tegen de lamp lopen”, besloot Vanneste met een sneer. De rechter doet uitspraak op 10 februari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.