Drugsverslaafde vrouw uit Kortrijk al voor tiende keer terecht voor diefstallen

Redactie KW

Door een betrapping op heterdaad bij een diefstal in de Maandagweg in Kortrijk vloog een 48-jarige vrouw uit Kortrijk op 1 oktober opnieuw in de cel. Geboeid stond ze al voor de tiende keer voor een correctionele rechter terecht voor diefstallen.

Na enkele uren in het tuinhuis van een woning te hebben geslapen, ging de dakloze Sonia P. er ook met wat werkmateriaal uit het tuinhuis, wat toiletgerief en twee brillen aan de haal.

Toen ze ook nog een fiets pikte en wou vertrekken, kon de bewoner haar bij de lurven vatten en de politie verwittigen. In de tassen die ze nog bij had, bleken nog spullen van enkele andere diefstallen de dagen voordien te steken.

Verslaving

Samen met haar gevuld strafregister genoeg redenen voor de onderzoeksrechter om P. opnieuw in de cel te stoppen. Daar verblijft ze vandaag nog altijd. De openbare aanklager vorderde dit keer een effectieve celstraf van één jaar.

“De rode draad door al haar zaken is haar heroïneverslaving”, aldus advocaat Maxime Van Winkel. “In de gevangenis probeert ze van die verslaving af te geraken. Het is de bedoeling om haar in een afkickkliniek in Rijsel te laten opnemen.” Vonnis op 6 december.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.