Drugsverslaafde Ingelmunstenaar riskeert celstraf: “Mijn kinderen weten van niets”

Redactie KW

Een 42-jarige man uit Ingelmunster is opnieuw betrapt met drugs. Hij is al sinds zijn zestiende verslaafd en riskeert nu negen maanden cel en 8.000 euro boete. Ondanks zijn zware verslaving heeft de man vast werk, een vrouw en kinderen. “Hij heeft gewoon niet kunnen kiezen waar zijn wieg stond”, aldus zijn advocaat.

Het levensverhaal van de man is er dan ook een van diepe kansarmoede. “Als kind lag hij al in het ziekenhuis met verschijnselen van ondervoeding”, stak zijn advocaat van wal.

Begeleiding

“Daarna ging het van de ene instelling naar de andere tot hij op zijn zeventiende alleen ging wonen. Al snel was al zijn spaargeld erdoor. Sinds zijn zestiende is hij drugsverslaafd. Hij werd daar al eerder voor veroordeeld. Nu gebruikt hij nog steeds.”

“Mijn cliënt krijgt wel begeleiding, maar is zo ver gevorderd in zijn verslaving dat ze vooral aan harm control doen, om eventuele schade aan zijn omgeving te beperken. Zo heeft hij ondanks zijn verslaving wel vast werk, een vriendin en drie kinderen voor wie hij zorgt.”

Werftoilet Meulebeke

“Mijn kinderen zijn het allerbelangrijkste voor mij”, zei de man zelf. “Zij weten van niets. Thuis gebruik ik nooit en er zal ook nooit iets liggen, we hebben al controle gehad.”

De feiten waarvoor de Ingelmunstenaar zich moest verantwoorden vonden dan ook plaats in Meulebeke op 1 juni 2021. Daar viel hij bij een werftoilet op door zijn verdacht gedrag. Later werden er injectienaalden, heroïne en cocaïne gevonden.

Het vonnis valt op 7 februari.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.