Drugsdealer uit Torhout wil op legale cannabisplantage werken: voorwaardelijke celstraf dreigt effectief te worden

Redactie KW

Een Torhoutse drugsdealer dreigt anderhalf jaar na zijn veroordeling alsnog achter de tralies te belanden omdat hij zijn voorwaarden niet correct naleefde.

J.B. (21) maakte deel uit van een zevenkoppige bende die de loop van 2019 diverse soorten drugs aan de man bracht. De Torhoutenaar kreeg voor zijn aandeel twintig maanden voorwaardelijke celstraf. Zo moest hij in begeleiding voor zijn drugsprobleem en vast werk zoeken. Maar volgens de procureur leefde B. zijn voorwaarden onvoldoende na. Hij vroeg dan ook om ze in te trekken.

Geen urinetesten afgelegd

“De beklaagde verklaarde aan de probatiecommissie dat hij op een legale cannabisplantage in de Verenigde Staten wou gaan werken”, verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “Dat valt natuurlijk niet te rijmen met zijn voorwaarden. Hij werkte ook elke vorm van begeleiding tegen. Zo legde hij geen urinetesten af.” De verdediging vroeg om J.B. nog een kans te geven. “Hij heeft nu vast werk en is zijn druggebruik aan het afbouwen”, pleitte meester Jonas Van Oyen. De uitspraak volgt op 6 januari. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.