Drugsdealer ontkent grote winsten

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een jonge drugsdealer uit Kortrijk vraagt het hof van beroep mildheid. Niet voor de werkstraf van 220 uur die hij opliep, maar wel voor de verbeurdverklaring van 20.000 euro inkomsten.

De drugshandel van de jongerenbende uit Kortrijk kwam aan het licht nadat ze opdoken in andere drugdossiers. Op 11 december 2018 volgden dan huiszoekingen bij alle betrokkenen. Bijna overal vond de politie drugs, luxekledij, dure horloges en cash geld. De bende maakte met de opbrengst grote sier op sociale media met dikke auto‘s en merkkledij. Zelf verklaarde kopstuk A. Z. (21) uit Kortrijk dat hij meer dan 17.000 euro winst had gemaakt.

Ook cocaïne

De rechter in Kortrijk vermoedde zelfs dat het nog iets meer was en verklaarde 20.000 euro verbeurd. Bovendien kreeg hij nog een boete van 12.000 euro. Volgens zijn advocaat komt de jongen dat nooit te boven en vraagt maximaal 7.500 euro verbeurd te verklaren. Het openbaar ministerie is akkoord dat de boete erg hoog is, maar vindt de verbeurdverklaring niet onoverkomelijk voor iemand van 21 jaar. Over de werkstraf twijfelt hij. “Meneer dealde naast cannabis ook cocaïne. Vandaag kan hij niet bewijzen dat hij niet meer gebruikt.” Uitspraak op 19 mei. (OSM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier