https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drugsdealer dreigt ruim 92.000 euro te moeten terugbetalen

Redactie KW

Een 24-jarige jongeman uit Lo-Reninge riskeert 92.700 euro te moeten terugbetalen aan opbrengsten die hij maakte met een grote cocaïne- en cannabishandel. T.V. moest zich samen met drie anderen verantwoorden voor de rechtbank, maar zij riskeren geen geld te moeten terugbetalen.

Het onderzoek naar de vier jongemannen startte op 9 juni tijdens een observatie door de politie in Veurne. Zij hielden de 20-jarige J.L. uit Veurne al een tijdje in de gaten omdat ze vermoedden dat hij zich inhield met de handel van cannabis.

Tal van afnemers

Die dag zagen ze dat J.L. plots afsprak met de 19-jarige B.V. uit Veurne en dat daarbij cannabis werd uitgewisseld. B.V. overhandigde een zakje van 25 gram cannabis en nam er zelf drie gram uit voor eigen gebruik.

Het duo werd gearresteerd waarna het onderzoek opgestart werd en er tal van andere afnemers en dealers in het vizier kwamen.

Cannabis en cocaïne

Zo werden ook de 25-jarige A.W. uit Alveringem en uiteindelijk ook T.V. uit Lo-Reninge gearresteerd. “Die laatste heeft de grootste rol in de zaak en wordt verdacht van het bezit, vervoer en de verkoop van niet alleen cannabis maar ook van cocaïne. Hij dealde op grotere schaal.”

“We hebben berekend dat hij 92.700 euro verdiende met zijn drugshandel en vragen dat geld terug. Omdat hij al eens eerder veroordeeld werd, vragen we voor hem de zwaarste staf: 37 maanden cel en 8.000 euro boete.”

Opleiding paracommando

De drie anderen riskeren lichtere straffen. J.L. riskeert 18 maanden, B.V. 6 maanden cel en A.W., die verstek liet gaan, 12 maanden cel. De drie beklaagden betwisten de feiten niet, maar vroegen mildheid aan de rechter.

“Mijn cliënt zou graag een opleiding tot paracommando volgen en heeft daarvoor een blanco strafblad nodig”, pleitte de advocaat van J.L. nog. Vonnis op 2 november. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.