Dronkenlap takelt verplegers toe en slaat spoeddienst kort en klein

Redactie KW

Een 29-jarige Blankenbergenaar riskeert in de Brugse rechtbank een zware werkstraf voor slagen en vernielingen in het ziekenhuis AZ Zeno in Blankenberge.

Op 8 december vorig jaar fietste M.D. in beschonken toestand huiswaarts na een bezoekje aan de kerstmarkt. De man kwam ten val en begaf zich met een gapende wonde aan de kin naar het ziekenhuis. Daar vergiste hij zich van ingang en schopte dan maar tegen een toegangsdeur.

“Eenmaal binnen op de spoeddienst vond de beklaagde klaarblijkelijk dat hij niet goed geholpen werd en gaf een verpleger en een verpleegster enkele vuistslagen in het gezicht”, schetste de procureur de feiten. “Hij deelde ook schoppen uit en gooide zelfs een bureaustoel in hun richting.”

Pedalen kwijt

M.D. koelde zijn woede op enkele dossierkasten, stoelen en elektrische apparaten achter de balie. Maar toen hij vernam dat de politie onderweg was, liep hij naar buiten en verborg zich in de struiken. Daar kon hij even later worden opgepakt. “Maar ook dat verliep niet zonder slag of stoot”, stelde de procureur, die aandrong op een zware werkstraf.

De beklaagde bekende de slagen aan de verplegers, maar betwistte de weerspannigheid bij zijn arrestatie. “Mijn cliënt was depressief en verloor die avond de pedalen”, stelde de advocaat van M.D.

“Maar een van de agenten die hem uit de bosjes haalde is de zoon van de verpleger die hij aanviel. Hij gaf mijn cliënt enkele vuistslagen, hoewel die zich meteen had overgegeven.” De uitspraak volgt op 15 januari. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier