Dronken vrouw uit Bredene die plast in taxi, chauffeur uitscheldt en politie aanvalt riskeert zes maanden cel met uitstel

© Unsplash
Redactie KW

Een vrouw uit Bredene riskeert zes maanden cel met uitstel omdat ze zich flink misdragen heeft tegenover een taxichauffeur en de politie. Ze plaste eerst in de taxi van de man, schold hem daarna uit en viel nadien de opgekomen politie aan. “Ze schaamt zich voor de feiten”, zegt haar advocaat.

De vrouw uit Bredene bracht op 12 februari van dit jaar een avond door in een café in De Panne. Daarbij dronk O.S. veel te veel alcohol. “Om terug te raken naar Bredene belde de vrouw een taxi op”, sprak de procureur.

“Maar vrij snel nadat ze vertrokken waren begonnen de problemen. Eenmaal op de snelweg plaste ze in de taxi, schold ze de chauffeur uit voor ‘vuile type en moslim’ en bleef ze ruzie zoeken. De chauffeur, die nochtans al heel wat meemaakte, was het zodanig beu dat hij de politie belde en zich op de snelwegparking in Mannekensvere parkeerde tot hun komst. Nog wou de vrouw niet uitstappen en betalen. Daarop verzette ze zich hevig toen de politie haar wou boeien, gooide zich op de grond en haalde uit met haar voet tegen de lip van een politieman. Absoluut geen fraaie toestand. Ik vraag zes maanden cel met uitstel onder voorwaarden zodat de vrouw aan haar alcoholprobleem kan werken.”

Daar ging de advocaat mee akkoord. “Ze schaamt zich voor de feiten en weet dat ze zichzelf niet is als ze teveel heeft gedronken. Daar wil ze aan werken.” Vonnis op 23 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier