https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dronken man springt voor politie en spreekt met bomen na ruzie met schizofrene moeder

Redactie KW

Een 50-jarige man uit Westende wil van de strafrechter in Veurne een werkstraf krijgen in plaats van 12 maanden cel en 2.400 euro boete die hij eerder in twee zaken kreeg. Hij pleegde een diefstal en zorgde in dronken toestand voor overlast. Naar eigen zeggen telkens na een ruzie met zijn schizofrene moeder.

De 50-jarige Serge V. kreeg zijn twee eerdere straffen toen hij niet opdaagde in de rechtbank. Zo kreeg hij vier maanden cel en 800 euro boete omdat hij in Nieuwpoort een diefstal had gepleegd. Hij kwam vanuit Westende met de tram afgezakt en stal er een fiets. Terwijl de politie de vaststellingen deed reed V. op de fiets plots weer voorbij. Hij zette het op een lopen maar werd gearresteerd. Op 31 maart vorig jaar dan, enkele dagen voor de lockdown, liep hij dronken rond in Nieuwpoort.

Hij stond er luidkeels te roepen, praatte tegen de bomen en bij aankomst van de politie sprong hij voor hun politievoertuig. De man was erg dronken en werd verzocht naar huis te gaan met de tram. Hij stapte echter meteen opnieuw uit en werd gearresteerd. Daarbij gedroeg hij zich erg weerspannig tegen de politie. Hij kreeg er acht maanden cel en 1.600 euro boete.

“Nu wil hij voor beide feiten een werkstraf vervullen”, sprak zijn advocaat. “Beide feiten situeren zich in dezelfde moeilijke context. Hij woont samen met zijn moeder die schizofreen is. Telkens er ruzie is gaat hij naar Nieuwpoort om daar stoom af te laten.” De man is geen onbekende voor het gerecht. Hij kreeg eerder al een celstraf wegens drugsfeiten. “Dat was gewoon wat cannabis tijdens een biologische teelt”, verklaarde hij zelf. De zaak gaat verder op 28 januari. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.