Dronken jongelui slaan twintiger halfdood en stelen zijn jeansbroek: “Met joggingbroek mochten ze danscafé niet binnen”

Het voorval ontstond nadat stomdronken jongelui wilden feesten in danscafé De Coulissen in Brugge, maar niet binnen mochten. © Google Street View
Redactie KW

Ze wilden feesten in een danscafé, maar met een joggingbroek mochten ze niet binnen. Dus besloten drie jonge Antwerpenaars de jeansbroek van een willekeurige passant te stelen. Het slachtoffer werd daarbij brutaal in elkaar geslagen en verkeerde twee uur in levensgevaar. Nu riskeren de jongelui tot 45 maanden cel.

Voor dood achtergelaten

In de nacht van 29 op 30 april zetten Keane V. (20) uit Brasschaat en zijn Antwerpse vrienden Dylan B. (19) en Kenzo V. (20) de bloemetjes buiten in Brugge. De stomdronken jongelui wilden feesten in danscafé De Coulissen, maar vreesden dat Keane V. niet binnen ging mogen met zijn joggingbroek. Hierop besliste Dylan B. een geschikte broek te ‘fiksen’. In de Steenstraat gingen ze een 28-jarige man uit Zulte te lijf die samen met twee vrienden op stap was. Ze sloegen en schopten het slachtoffer bewusteloos en trokken zijn jeansbroek uit, inclusief gsm en sleutelbos.

Keane V. trok de broek van het slachtoffer aan en ging samen met zijn kompanen vrolijk verder feesten in De Coulissen. Hun slachtoffer lieten ze achter in een plas bloed, waar de politie hem even later aantrof. “Ze lieten mijn cliënt voor dood achter”, stelde zijn advocate. “Hij had een grote hoofdwonde en verkeerde twee uur lang in levensgevaar.”

Camerabeelden

De politie kon de daders op basis van camerabeelden identificeren en arresteren. Ze werden aangehouden en zaten een drietal maanden in voorhechtenis. De procureur vroeg 45 maanden effectieve celstraf voor aanstoker Dylan B. Voor Kenzo V. en Keane V. vroeg ze respectievelijk 37 en 30 maanden effectief. “De reden voor dit driest geweld was bijzonder banaal. Dit is totale normvervaging”, stelde ze.

B. gaf toe dat hij de eerste slag uitdeelde, maar ontkende de aanstoker te zijn geweest. “Die broek was zelfs niet eens voor hem bestemd”, pleitte zijn advocate. Kenzo V. kon zich naar eigen zeggen niet veel meer herinneren. “Ze pleegden de feiten uit zattigheid”, klonk het. Volgens de advocate van Keane V. had het gezelschap twee flessen Jack Daniëls, twee flessen jenever en enkele shotjes gedronken. “Mijn cliënt dacht aanvankelijk dat zijn maat een grap maakte”, pleitte ze. “Hij is een meeloper, maar heeft zelf niet geslagen. Hij trok wel die jeansbroek aan.”

De beklaagden boden hun excuses aan bij het slachtoffer en vroegen alle drie een werkstraf. De uitspraak volgt op 21 december. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier