https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dronken bestuurder die vader van drie doodreed in Kortrijk, maand langer in de cel: “Hij herinnert zich niets van wat er is gebeurd”

De 27-jarige Stijn V. uit Ingelmunster blijft een maand langer in de cel. Afgelopen weekend reed hij de 45-jarige Mohamed Azdad in Kortrijk aan. De vader van drie overleefde de klap niet. © LSi
Olaf Verhaeghe

De 27-jarige Stijn V. uit Ingelmunster die afgelopen weekend een man van 45 jaar doodreed in het centrum van Kortrijk, blijft minstens een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist. Volgens de advocaat van de twintiger herinnert hij zich niets over het ongeval.

In de nacht van zondag op maandag reed de 27-jarige Stijn V. aan veel te hoge snelheid door het centrum van Kortrijk. In de Budastraat, ter hoogte van de Leiebrug, liep het helemaal fout. De bestuurder verloor de controle over het stuur, raakte van de weg af, knalde op twee palen en kwam in de gevel van een bakkerij op de hoek van de Leiestraat terecht.

Tijdens die dollemansrit reed de twintiger uit Ingelmunster ook in op drie vrienden die net de finale van het Europees kampioenschap voetbal hadden gevolgd. Twee van hen konden wegspringen, een derde werd gegrepen. De 45-jarige Mohamed Azdad, vader van drie jonge kinderen, uit Heule overleefde de klap niet. Hij stierf in de armen van zijn vrienden aan zijn verwondingen.

Stijn V. probeerde eerst nog te vluchten maar kon enkele honderden meters verderop toch gevat worden. De man bleek onder invloed van alcohol en drugs. Hij raakte zelf ook gewond en werd ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Hij liep onder meer een hersenschudding op. Volgens zijn advocaat herinnert Stijn V. zich niets van het ongeval. Hij zou een black-out hebben en kan zelfs niet zeggen of hijzelf dan wel zijn passagier achter het stuur. Die laatste werd initieel ook even opgepakt, maar al snel weer vrijgelaten.

“Hij bevestigt noch ontkent”, aldus advocaat Marc Decramer voor de camera van de collega’s van Focus-WTV. “Het is geen uitvlucht, het pijnlijke is dat hij niet onmiddellijk een uitleg kan geven. Hij is zich ten zeerste bewust van wat de gevolgen zijn van iets waar hij in ieder geval bij betrokken was. Hij is enorm down en aangeslagen door de gebeurtenissen.”

Vrijdagvoormiddag verscheen de 27-jarige man voor de raadkamer, al was hij er zelf niet fysiek aanwezig. De rechter besliste om Stijn V. minstens een maand langer in de cel te houden. Hij zal worden overgebracht naar het medisch centrum van de gevangenis van Brugge. De twintiger is trouwens niet aan zijn proefstuk toe: in 2014 werd hij al eens veroordeeld tot zes jaar cel nadat hij een man met wie hij ruzie had, opzettelijk had aangereden. Die overleefde de klap maar net. Ook toen probeerde Stijn V. te vluchten.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.