Dronken agressieveling breekt hand politieagent tijdens interventie

De agenten hadden alle moeite van de wereld om M.D. te overmeesteren en te boeien.© Getty
De agenten hadden alle moeite van de wereld om M.D. te overmeesteren en te boeien.© Getty
Redactie KW

Een 28-jarige man uit Gistel riskeert in de Brugse rechtbank acht maanden voorwaardelijke celstraf voor weerspannigheid en slagen en verwondingen aan een politieagent.

Op 21 juni vorig jaar was M.D. met zijn vriendin op bezoek bij een bevriend koppel uit Middelkerke. De mannen vlogen in de whisky en gingen tijdens een banale discussie op de vuist. M.D. sloeg daarbij K.V. buiten westen en maakte vervolgens in ontbloot bovenlijf amok op straat. “De keuken hing vol bloedspatten”, stelde de advocate van K.V. “De beklaagde schreeuwde dat hij mijn cliënt ging vermoorden. En dat allemaal in het bijzijn van kinderen.”

2,5 maanden werkonbekwaam

Agenten van de politiezone Middelkerke snelden ter plaatse en vroegen bijstand van hun Oostendse collega’s. De agenten hadden alle moeite van de wereld om M.D. te overmeesteren en te boeien. Tijdens de schermutseling trapte M.D. op de hand van een agent waardoor die brak. “Mijn cliënt was 2,5 maanden werkonbekwaam en ondervindt nog altijd last”, stelde de advocaat van de agent.

De verdediging drong aan op een werkstraf. “Dit waren eenmalige feiten”, garandeerde de advocaat van M.D. De twintiger richtte zich tot de agent en bood zijn excuses aan. “Het was zeker niet mijn bedoeling om op uw hand te trappen”, zei hij.

De uitspraak volgt op 26 mei. (AFr)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.