https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Drie vrienden riskeren fikse boete voor illegale vogelvangst en neerschieten ree

Redactie KW

Er hangt drie vrienden uit Langemark-Poelkapelle, Staden en Houthulst een fikse boete van maar liefst 16.000 euro én een (voorwaardelijke) celstraf boven het hoofd voor illegale vogelvangst en het neerschieten van een ree.

De bal ging op 16 september 2019 aan het rollen met een controle van inspecteurs van het Agentschap Natuur en Bos bij Patrick D. (63) uit Langemark-Poelkapelle. Ze raakten zijn woning niet meteen binnen omdat hij even tijd vroeg om zich aan te kleden maar dat bleek maar een afleidingsmanoeuvre. Bij de huiszoeking die volgde vonden de inspecteurs materiaal om vogels te vangen, twee putters in een kooi, twee wapens en een stuk ree in de diepvries.

Nog dezelfde dag volgde ook een inval bij Rudy V. (62) uit Staden en Randy L. uit Houthulst. Ook die controles leverde vogelvangmateriaal, illegaal gevangen vogels, een wapen, munitie en een doodgeschoten ree op.

Het trio vroeg de rechter mild te zijn bij het uitspreken van de boete. “Na een telefoontje haalde D. de ree op. Het dier was aangereden, niet neergeschoten”, klonk de verdediging. De openbare aanklager wees er wel fijntjes op dat in de nekwervel van de ree een kogel was gevonden. Vonnis op 25 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.