Drie maanden celstraf korting voor man die met gestolen aanhangwagen door bebouwde kom in Middelkerke scheurde

Redactie KW

Een 21-jarige man uit Bredene heeft in de Brugse rechtbank vijftien maanden cel gekregen voor verboden wapenbezit, diefstal en slagen. A.C. kreeg eerder bij verstek achttien maanden cel opgelegd, maar tekende verzet aan.

Op 15 augustus 2018 reed A.C., die toen nog in Zedelgem woonde, met zijn wagen aan hoge snelheid door een bebouwde kom in Middelkerke. Hij trok een aanhangwagen zonder nummerplaat of verlichting, waarna de politie hem staande hield.

De aanhangwagen bleek daags voordien gestolen in Zedelgem en op de achterbank van de wagen lag een karabijn waarvan de politie aanvankelijk dacht dat het om een luchtdrukwapen ging. “De beklaagde liet de agenten in de waan”, verduidelijkte procureur. “Maar uiteindelijk bleek het om een echt vuurwapen te gaan.“

Tijdens zijn verhoor beweerde A.C. dat hij het wapen aan een legerkazerne gevonden had, maar het parket hechtte daar geen enkel geloof aan. Naast het wapen en de diefstal stond C. ook terecht voor slagen aan zijn zus op 14 november 2018 in Zedelgem. Hij stal toen ook haar gsm. Ten slotte werd hij ook schuldig bevonden aan heling omdat hij rondreed met een gestolen nummerplaat op zijn bromfiets. A.C. beweerde dat hij die gekregen had van een vriend aan het station in Brugge, maar de rechtbank geloofde dit niet. (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier