Drie jongeren vrijgesproken na vechtpartij aan feestzaal op oudejaar

© gf
© gf
Redactie KW

Drie jongeren uit Kluisbergen zijn door de rechter in Kortrijk vrijgesproken voor hun betrokkenheid bij een vechtpartij op oudejaar aan een feestzaal in Avelgem. “Een slecht onderzoek”, oordeelde de rechter.

Tijdens de overgang van 2017 naar 2018 kwam het rond 5.15 uur tot een eerste schermutseling. De daders dreigden er mee terug te zullen keren en dat gebeurde even later ook. Een groepje van vijf gaf klappen aan een slachtoffer en namen ook zijn jas mee. Enkele daders konden door het slachtoffer op Facebook herkend worden. Hij kon ook een goede beschrijving van hun kledij meegeven. Samen met de aanwezigheidslijst van de uitbaatster van de feestzaal konden de broers Brent (27) en Yarne (24) D. en Dario D. (26) uit Kluisbergen geïdentificeerd worden. De openbare aanklager vroeg de rechter hen werkstraffen van 50 tot 75 uren te geven.

Schuld niet bewezen

Maar hun advocaat vroeg de vrijspraak. “Een blauw kostuum en een geruit hemd? Is dat een goede beschrijving van hun kledij?”, vroeg de advocaat zich af. “De helft van de aanwezigen droeg die avond een blauw kostuum en een geruit hemd.” De rechter vond dat het onderzoek niet goed is gevoerd en oordeelde dat de schuld van de drie beklaagden niet bewezen verklaard kon worden. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier