Drankverslaafde Bruggeling krijgt boete voor racistische uitlatingen

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 42-jarige Bruggeling heeft van de rechter een geldboete van 800 euro gekregen voor aanzetten tot racisme.

Op 15 juli 2019 nam C.J. in zwaar beschonken toestand de bus naar een ontwenningskliniek om zich op te laten nemen voor zijn drankprobleem. In de buurt van ’t Zand in Brugge begon hij een passagier van vreemde origine te viseren. “Makak, zwarte zak, vuile moslim”, klonk het weinig subtiel. De buschauffeur kwam tussenbeide en stelde de beklaagde voor de keuze: zwijgen of afstappen.

‘Herpakt’

Het slachtoffer verwittigde de politie en die kwam C.J. aan de bushalte arresteren. Het parket stelde een minnelijke schikking voor, maar de man betaalde die niet waardoor de zaak voor de Brugse rechtbank kwam.

“Mijn cliënt herinnert zich niet alles van de feiten, maar schaamt zich diep”, pleitte de advocaat van C.J. “Hij wil dan ook zijn excuses aanbieden bij het slachtoffer. Intussen heeft hij zich herpakt en volgt hij een opleiding.”

De verdediging stelde een werkstraf voor, maar de rechter liep daar niet warm voor door het alcoholprobleem van de beklaagde. Als C.J. de boete niet betaalt, wordt die omgezet in een maand celstraf. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.