Drankverslaafde bloemist riskeert voorwaardelijke celstraf voor belaging

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een Brugse bloemist riskeert in de Brugse rechtbank achttien maanden voorwaardelijke celstraf voor belaging, bedreiging, weerspannigheid en smaad.

Op 16 juli vorig jaar belde K.C. (56) rond vijf uur ’s nachts in beschonken toestand aan bij een vrouw uit zijn buurt. Toen de vrouw een raam opende en de man zag staan met een mes in de handen, belde ze in paniek de politie.

Buren hadden de vijftiger, die zaakvoerder is van een bloemenwinkel, al vaker ’s nachts zien ronddwalen op straat. “Hij belde blootsvoets of in zijn onderbroek aan bij mensen en sloeg wartaal uit”, stelde de procureur.

Zware verslaving

K.C. kampt met een zware alcoholverslaving. Na de feiten met het mes werd hij opgepakt, maar weer vrijgelaten onder voorwaarden. Maar na enkele maanden liep het opnieuw fout toen hij de verpleegster, die het ontwenningsmiddel antabuse kwam toedienen, bedreigde.

Daags nadien probeerde hij zijn sigaar uit te duwen in het oog van een politieagent, die ter plaatse was gekomen door problemen met zijn zoon.

Lockdown

Sinds 22 oktober zit C. opnieuw achter de tralies. De procureur vroeg achttien maanden voorwaardelijk. Advocaat Mathieu Langerock kon zich hierin vinden. “Toen mijn cliënt vorig jaar opnieuw mocht openen na de lockdown kon hij de vele bestellingen voor Moederdag niet aan en begon hij enorm te drinken. Nu wil hij zijn zaak zo snel mogelijk heropenen, maar eerst moet hij zijn verslaving aanpakken.”

De uitspraak volgt op 22 april. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.