‘Draaideurcrimineel’ uit Bredene krijgt alweer 37 maanden cel voor drugsverkoop, 36ste veroordeling

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 46-jarige Bredenaar heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor drugsverkoop. Het gaat om zijn 36ste veroordeling.

Tussen het najaar van 2020 en het voorjaar van 2021 werd Mario V. aan de lopende band betrapt op drugsbezit. Bij twee betrappingen was hij ook in het bezit van een dolk en een alarmpistool.

Grootverbruiker

Berichten op zijn gsm wezen uit dat de Bredenaar al sinds het najaar van 2018 verdovende middelen verkocht. “Speed, xtc, heroïne, cocaïne, cannabis of GHB: hij verkocht zowat alles”, stelde procureur Mike Vanneste. “Hij is zelf ook een grootverbruiker van alles wat hij kan snuiven, slikken of spuiten.”

In juni vorig jaar vloog V. achter de tralies voor diefstallen. “Een andere hobby van hem”, sneerde Vanneste. “Hij verklaarde dat hij twintig gram speed per week gebruikte.”

Veel overlast

Vanneste hekelde ook het zware strafblad van V. “De beklaagde werd al 35 keer veroordeeld voor onder meer diefstallen, drugs en verboden wapens. Hij is een echte ‘draaideurcrimineel’ die voor heel veel overlast zorgt.”

Mario V. stuurde zijn kat naar het proces. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.