‘Donkere wolk’ van bijna 400.000 euro hangt twintiger boven het hoofd door drugshandel

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

372.000 euro. Zoveel drugsgeld wil de openbare aanklager in Kortrijk van een 28-jarige jongeman uit Menen verbeurd verklaard zien. Hij stond samen met een kompaan uit Zonnebeke voor de rechter terecht. Er hangt hen ook 20 tot 30 maanden cel boven het hoofd.

Het onderzoek naar de handel en wandel van J.S. (23) uit Zonnebeke en M.V. (28) uit Menen ging begin 2020 van start. Beiden vlogen halfweg maart uiteindelijk voor enkele maanden in de cel. J.S. kon bij een fouille met 2 bolletjes cocaïne geklist worden. Hij fungeerde als een soort subdealer voor M.V. en reed in diens opdracht ook af en toe naar Nederland om drugs te kopen.

In totaal ging er volgens de openbare aanklager 1.650 gram cannabis en cocaïne door zijn handen, goed voor een omzet van ruim 20.000 euro. Geld dat het gerecht verbeurd verklaard wil zien, bovenop een celstraf van 20 maanden en een boete van 8.000 euro. “Maar dat geld is er niet meer”, verdedigde advocaat Kris Vincke hem.

“Hij heeft ervan geleefd en ja, ook wel eens een Lamborghini gehuurd om in rond te rijden. Hij vroeg de rechter een volledig voorwaardelijke celstraf op te leggen. Tijdens het onderzoek zat hij al vier maanden achter de tralies. “Ik heb daar mijn lesje geleerd”, voegde J.S. er zelf nog aan toe.

Geboorte eigen kind gemist

Een huiszoeking bij M.V. leverde 866 gram cannabis , cocaïne en 1.400 euro cash geld op. “Hij startte met de verkoop van drugs om schulden bij Nederlandse drugsleveranciers te kunnen betalen”, klonk het bij zijn advocaat Filip De Reuse. “Bij de start van de eerste coronagolf vloog hij de cel in. Hij zat zo goed als in volledige isolatie en dat hakte er hard op in. Hij miste de geboorte van zijn eigen kind.

“Het is nu genoeg geweest, ik heb er geen zin meer in”, vertelde hij aan de rechter. “Ik liet mijn vrouw en kind in de steek.” De dreigende verbeurdverklaring van maar liefst 372.000 euro drugsomzet hangt als een donkere wolk boven hem. In 2018 liep hij al eens een celstraf van 2 jaar op voor drugshandel.

Vonnis op 16 maart.

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.