Discussie in café eindigt met klappen en achtervolging op straat

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 27-jarige man uit Poperinge riskeert 1 jaar cel waarvan de helft met uitstel onder voorwaarden voor een gevecht dat ontstond in een café. Volgens de man deelde het slachtoffer zelf eerst klappen uit en werden de feiten uitgelokt.

De 27-jarige J.D. moet zich voor twee feiten verantwoorden. Op 5 januari 2019 werd hij uit een café in Alveringem gezet. Dat zinde hem niet waarop hij zijn woede bekoelde door de deur te vernielen. Daarvoor riskeert hij 800 euro boete.

Beenveeg

Op 2 maart 2019 ging hij opnieuw over de rooie, deze keer in café Pietje Pek op de Appelmarkt in Veurne. “Er ontstond een vechtpartij in het café tussen twee dames waarna een vriend tussenbeide kwam”, sprak de procureur.

“Die man kreeg daarna klappen van K.F. uit De Panne, het latere slachtoffer, dat zich kwam moeien. Een vriend van hem wilde de situatie ontmijnen en nam K.F. mee naar buiten waar hij hem met een beenveeg op de grond legde om hem te kalmeren.”

Cursus agressiebeheersing

“Plots stak J.D. de straat nog over en gaf het slachtoffer schoppen en slagen. Zelfs toen die probeerde te vluchten werd hij nog achtervolgd en kreeg nog klappen. Ik vraag hiervoor 1 jaar cel, de helft onder voorwaarden, zoals het volgen van een cursus agressiebeheersing.”

Advocaat Joachim Vanspeybrouck, die J.D. bijstaat, is het niet mee eens met die analyse. “Het is duidelijk dat K.F. zelf erg agressief was en de aanstoker is in dit hele verhaal. Hij deelde de eerste klappen uit maar weet zelf niet meer aan wie of wat.”

Gedeelde aansprakelijkheid

“Het is zijn eigen vriend die hem met een beenveeg buiten vloerde en hardhandig op de grond gooide. Zijn verwondingen kunnen daarvan komen. Ik vraag een gedeelde aansprakelijkheid van 50%.”

Volgens advocaat Thomas Bailleul, die K.F. bijstaat, is er van uitlokking en gedeelde aansprakelijkheid geen sprake. Vonnis op 28 mei. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten