Diksmuideling loopt 24ste veroordeling op na geweld tegen politie

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Diksmuide kreeg van de strafrechter in Veurne een werkstraf van 75 uren wegens geweld aan de politie. Hij deelde hen stampen en een vuistslag uit. Het is voor J.T. al zijn 24ste veroordeling.

De feiten vonden plaats op 24 april van dit jaar. J.T. belde toen zelf de politie op omdat hij alweer ruzie had met zijn buur.

Schoppen en vuistslag

“De politie kwam tussenbeide maar vrijwel meteen begon J.T. zich te bemoeien”, sprak de procureur. “Ze namen bij de man een duidelijke alcoholgeur waar. Ze kennen J.T. goed en vroegen hem om naar zijn appartement te gaan.”

“Korte tijd later belde hij opnieuw naar de politie die alweer tussenbeide kwam om de gemoederen te bedaren. Deze keer gedroeg J.T. zich meteen erg weerspannig en schold hij de politie uit voor flikkers en wenste hij dat ze corona zouden krijgen. Bij zijn overmeestering schopte hij een inspecteur op het bovenbeen, een tweede kreeg een vuistslag op de bovenlip.”

Werkstraf en boete

De advocaat van J.T. bekende de feiten maar zegt dat zijn cliënt altijd uitgedaagd wordt. “Hij heeft ruzie met enkele anderen in Diksmuide die er een sport van maken hem te treiteren en in aanraking te doen komen met de politie, zoals zijn buur. Alle feiten gebeurden telkens onder invloed van alcohol. Eigenlijk is hij een eenzame man, zonder vrienden en zonder hobby’s.”

De man moet nu een werkstraf van 75 uren vervullen en 800 euro boete betalen. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier