Diksmuideling (72) gestraft voor ongeval onder invloed met speedpedelec

De man moest met de mugheli afgevoerd worden naar het ziekenhuis.© JH
De man moest met de mugheli afgevoerd worden naar het ziekenhuis.© JH
Redactie KW

Een 72-jarige man uit Diksmuide die vorig jaar bij een ongeval met zijn speedpedelec zelf zwaargewond raakte, moest zich verantwoorden bij de politierechter in Veurne. De man had immers 2,2 promille in zijn bloed bij het ongeval.

Dat ongeval gebeurde op maandagavond 13 juli vorig jaar. T.V. reed toen met zijn speedpedelec, een snelle elektrische fiets die een snelheid tot 45 kilometer per uur haalt, in de Grauwe Broedersstraat in het centrum van Diksmuide. De man reed er toen rond aan 31 kilometer per uur. Plots botste T.V. er op een geparkeerde wagen. Aanvankelijk werd gedacht dat de man de wagen gewoon niet had zien staan, maar intussen blijkt dat hij ook 2,2 promille in zijn bloed had.

Boete en cursus

“De gevolgen waren ernstig. Er was te zien hoe de man over de motorkap van de wagen vloog en zwaargewond raakte. Maar er kan niet naast het feit gekeken worden dat hij teveel gedronken had”, sprak de procureur. De mugheli kwam ter plaatse en vloog de man naar het ziekenhuis. Hij moest lange tijd herstellen. “Het klopt dat hij teveel gedronken had”, sprak zijn advocaat Thomas Bailleul. “Hij liet zich op een mooie dag verleiden tot te veel drankjes op een terrasje. Maar ik wil benadrukken dat hij al 72 jaar is en nooit eerder vervolgd werd wegens alcohol.” De rechter gaf T.V. de gunst van de opschorting. Hij kreeg 400 euro boete, de helft met uitstel, en moet een verkeerscursus volgen. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten