Dievegges die stalen ‘door corona’ toch gestraft

Twee dievegges die naar eigen zeggen enkel stalen om rond te kunnen komen door de coronacrisis zijn toch gestraft door de rechter in Veurne. In de Okay in Adinkerke stalen ze verschillende kleine zaken.

© JH
© JH

Het was de 53-jarige I.P. uit het Franse Bray-Dunes die het voortouw nam en zes feiten pleegde in de Okay van Adinkerke. Omdat ze vond dat de diefstallen wel erg vlot gingen, vertelde ze erover tegen haar vriendin, de 54-jarige A.G. uit Koksijde. Ze kon de vrouw overtuigen om het ook eens te proberen maar bij die diefstal op 27 mei vorig jaar liepen ze beiden door de lamp toen een winkeldetective hen betrapte.

“A.G. bleek er twee potjes rijstpap en enkele andere goederen te hebben gestolen terwijl I.P. een fles Dettol en een flesje handgel had gestolen. De detective herkende haar van verschillende eerdere feiten eerder in de maand mei. Ook toen stal ze handgel. De diefstallen werden ook vastgelegd op camerabeelden”, sprak de procureur.

“We deden het enkel om te kunnen overleven in deze coronacrisis want we zitten krap bij kas”, vertelden de dames. I.P. krijgt er nu een celstraf van vier maanden en 800 euro boete voor. A.G. komt er vanaf met twee maanden cel en 800 euro boete. Beide dames zeiden de rechter dat ze nu geen vriendinnen meer zijn. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.