Dievegges die bejaarde dames met rollator viseerden in Oostende krijgen twee jaar cel

Redactie KW

Een Roemeense en een Bosnische vrouw hebben in de Brugse rechtbank elk twee jaar effectieve celstraf gekregen voor zes diefstallen, waarbij ze telkens bejaarde dames viseerden.

Het gerecht kreeg Maria C. (29) en Sanita M. (40) in februari 2019 in het vizier toen ze in Oostende tot twee keer toe een bejaarde vrouw met een rollator op listige wijze beroofden. De vrouwen boden in de beide gevallen hun hulp aan, maar maakten van de situatie misbruik om de portefeuille van hun slachtoffers te stelen.

Ook in Kortrijk

Op 6 april 2019 gingen de twee samen met nog een derde, niet-geïdentificeerde persoon opnieuw met de portefeuille van een oudere vrouw aan de haal in Oostende.

Met de bankkaart van het slachtoffer haalden ze 500 euro af en deden ze twee aankopen van 100 euro. De daders werden gelinkt aan nog drie andere, gelijkaardige diefstallen in Oostende, Kortrijk en Sint-Niklaas.

Geseind

Maria C., een Roemeense, werd opgepakt maar ontkende elke betrokkenheid. Ze kwam niet opdagen voor haar proces.

Haar Bosnische kompane kwam evenmin opdagen en staat geseind. De beide vrouwen hebben al een dertigtal feiten op hun kerfstok, zowel in binnen- als buitenland. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.