Dierenarts daagt overbuurvrouw voor rechter in geschil rond hond

Volgens de beklaagde mocht zij de hond van de dierenarts houden.© Getty Images
Volgens de beklaagde mocht zij de hond van de dierenarts houden.© Getty Images
Redactie KW

Een Blankenbergse dierenarts heeft zijn overbuurvrouw voor de rechter gedaagd omdat ze zijn hondje al vier jaar onrechtmatig bij zou houden. “Ze mocht wandelen met Tische maar bracht haar nooit meer terug”, pleitte zijn advocaat. De vrouw moet zich ook verantwoorden voor belaging.

Toen de dierenarts in mei 2017 voor een tijdje naar Portugal vertrok, vertrouwde hij zijn zwart-witte staffordshireterriër Tische toe aan zijn overbuurvrouw K.H. (44). Het teefje kwam van het asiel en kampte met artrose, maar de man had er zich over ontfermd. Dat deed hij wel vaker. K.H. stemde ermee in om met Tische te gaan wandelen maar bracht het dier uiteindelijk nooit meer terug naar de eigenaar.

‘Tische grootste slachtoffer’

Het geschil ontaardde in een aanslepende burenruzie waarbij K.H. de dierenarts belaagd zou hebben. Zo zou ze met modder naar zijn woning hebben gegooid en mensen op straat hebben aangesproken om hem zwart te maken. “Ze startte ook een lastercampagne op Facebook”, pleitte advocaat Renaat Landuyt.

“Toen zij in de zomer van 2018 de hond op haar naam probeerde te zetten, diende mijn cliënt klacht in. Tische was in feite het grootste slachtoffer want haar behandeling was nog niet ten einde.”

Dierenvriend

Naast de teruggave van de hond vroeg Landuyt ook een morele schadevergoeding van 5.000 euro voor zijn cliënt. De procureur vroeg om de vrouw te veroordelen voor belaging en misbruik van vertrouwen. De verdediging drong aan op de vrijspraak.

“De dierenarts heeft gezegd dat zij Tische mocht houden”, pleitte meester Frederik Vanparys. “Het is opmerkelijk dat hij zijn hond pas na 2,5 jaar terugvroeg. Mijn cliënte is een grote dierenvriend maar was het niet eens met de manier waarop haar overbuur met zijn honden omging. Haar klacht bij de Orde der Dierenartsen werd evenwel geseponeerd.” (AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier