Dief valt in slaap op quad die hij “MacGuyver-gewijs” wilde starten in Knokke: zeven maanden cel

© iStock
Redactie KW

Een 32-jarige Roemeen heeft voor de Brugse strafrechtbank zeven maanden effectieve celstraf gekregen voor poging tot diefstal van een quad. De man ging niet bepaald professioneel te werk.

Op 27 augustus trof de politie Stefan P. slapend aan op een quad in Knokke-Heist. Op camerabeelden was te zien hoe de man met de paal van een verkeersbord uit een bosje kwam. Vermoedelijk sloeg hij daarmee op het motorblok van de quad, maar dat was niet te zien op de beelden. De politie stelde wel duidelijke schade vast. “Uit het motorblok staken twee losse draadjes,” verduidelijkte procureur Mike Vanneste. “Dus vermoedelijk wou hij de quad MacGuyver-gewijs starten door aan die draadjes te prutsen.”

Ontvoering

Wat er juist misliep, is niet duidelijk. Feit is wel dat P. in slaap viel op het voertuig. Tijdens zijn verhoor beweerde de man, die in het Verenigd Koninkrijk woont, dat hij voor een vriend op de quad moest passen. De Roemeen werd via snelrecht gedagvaard, maar belandde drie dagen later in Brussel alsnog in de cel op verdenking van ontvoering van een minderjarige. Hij kwam niet opdagen voor zijn proces in Brugge. (AFr)

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier