Dief duwt bejaarde dame (83) omver en steelt haar portefeuille in Blankenberge: dertig maanden cel

Redactie KW

Een 36-jarige Roemeen heeft in de Brugse rechtbank dertig maanden effectieve celstraf gekregen voor een vijftal diefstallen, waaronder een met geweld.

Op 19 maart zagen enkele jongeren hoe een 83-jarige vrouw aan het Leopold III-plein in de buurt van het Blankenbergse station omver werd geduwd en van haar portefeuille beroofd. Volgens de getuigen waren er twee daders en gingen ze er een achterna. Ze konden nog net zien hoe die snel op de trein sprong. De politie kon Sergiu Z (36) in een van de wagons arresteren en camerabeelden wezen uit dat hij zijn slachtoffer een tijdje achtervolgd had.

Naast de 65 euro uit de portefeuille van het slachtoffer had de Roemeen ook vier gestolen gsm’s op zak. De toestellen werden tussen 14 en 19 maart gestolen in Oostende, Gent, Waregem en Brugge. Eén van de slachtoffers was een amper dertienjarig meisje. Z. maakte haar Samsung S9 buit in een Brugse Kruidvat-winkel.

Z. werd in 2015 voor de Brusselse rechtbank al eens tot twintig maanden cel veroordeeld voor diefstal. De man betwistte de diefstallen niet, maar ontkende wel dat hij het bejaarde slachtoffer een duw gaf. “Hij stelt ook dat hij alleen handelde”, pleitte advocaat Alexander Verstraete. Volgens de rechtbank is het inderdaad niet bewezen dat er nog een tweede dader was. Het geweld achtte de rechtbank wél bewezen.

Het bejaarde slachtoffer kreeg 500 euro schadevergoeding toegekend, het dertienjarige meisje 100 euro. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.