https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dertiger uit Veurne moet zich verantwoorden voor vitrinekast vol wapens

Redactie KW

Een 37-jarige man uit Veurne moest zich bij de strafrechter verantwoorden nadat bij hem een vitrinekast vol verboden wapens werd gevonden. In de kast stonden onder meer een kruisboog, een ploertendoder en tal van munitie uitgestald.

Op 19 maart van dit jaar belde de politie aan bij de woning van de 37-jarige D.I. Er liep immers een drugsonderzoek naar de man. “Daarop volgde een huiszoeking met toestemming op zijn adres”, sprak de procureur. “Voor de drugsfeiten is er nog geen vervolging want dat zit nog steeds in onderzoek. Er werd in zijn huis een collectie met verboden wapens gevonden. Voor dit dossier vraag ik vier maanden cel en 1.200 euro boete.”

In de vitrinekast van de man werden liefst 32 wapens gevonden, die zonder geldige reden of vergunning als verboden worden aanzien. Het ging om drie luchtdrukpistolen, tal van messen en dolken, machetes, een kruisboog, een ploertendoder, boksbeugel, matrak en munitie. “We betwisten absoluut niet dat hij dit in zijn bezit had en moest weten dat het verboden wapens zijn”, sprak advocaat Jeroen Thieren.

“Maar ze lagen daar maar in de vitrinekast zonder dat hij ze ooit gebruikte. Ze stonden uitgestald maar deden niets meer dan stof vergaren. Belangrijk is te weten dat hij hiervoor eigenlijk een minnelijke schikking kreeg van 250 euro en dus niet voor de rechter zou komen. Maar hij werd in het drugsdossier aangehouden en zat twee maanden in de cel. Hij gaf de opdracht aan vrienden om te betalen maar die deden dat niet.”

De procureur was daarom ook akkoord om het enkel op een geldboete te houden. Vonnis op 5 november. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.