Dertiger steelt golfclubs en ijsjes in Boudewijn Seapark: veertig maanden cel

© BELGA
Redactie KW

Een 32-jarige Bruggeling heeft 40 maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een reeks diefstallen en inbraken.

In november vorig jaar ging Timothy V. bij Boudewijn Seapark in Brugge aan de haal met tien golfclubs en enkele ijsjes.

Camerabeelden

De golfclubs werden teruggevonden in zijn woning, nadat camerabeelden hem hadden gelinkt aan een diefstal op 22 december bij Carrefour Express in de Brugse Katelijnestraat.

Daar maakte hij samen met Bruggeling Dimitri B. (35) ruim 2.600 euro aan producten buit door een rolluik te forceren. V. ging begin dit jaar ook nog met een speed pedelec aan de haal.

Fietsdiefstallen

In wisselende samenstellingen pleegden V. en B. samen met Bruggelinge A.D. (30) acht diefstallen in Brugge en een in Oostende. Bij die feiten werden vooral fietsen gestolen. Bij een diefstal van een aansteker en wat frisdrank bij Carrefour in Oostende was ook Bruggelinge J.T. (32) betrokken.

Timothy V. ontkende tevergeefs de diefstal bij Boudewijn Seapark. Zijn vriendin J.T. kreeg drie maanden celstraf met uitstel. Dimitri B. gaf alles toe en kreeg 37 maanden effectieve celstraf.

“Ik moest nu eenmaal eten op tafel brengen”, zei hij tijdens het proces in de Brugse rechtbank. Zijn vriendin A.D. bekende eveneens haar aandeel en kreeg achttien maanden effectief. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.