https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dertiger plant bijl in voordeur na relatiebreuk

De bijl die in de voordeur geplant werd, is maar één van de incidenten van belaging die toegeschreven worden aan Anthony V. © BELGA
Redactie KW

Nadat de relatie met zijn ex strandde, plantte een 35-jarige man uit Kortrijk een bijl in de voordeur van zijn ex-schoonouders. Het was maar één van de incidenten van belaging en bedreigingen waar hij zich tussen mei 2017 en november 2019 aan bezondigde en zich voor de rechtbank moest voor verantwoorden.

Halfweg 2017 startten de eerste ruzies en het geweld tussen Anthony V. en zijn ex-partner. “Vooral omdat hij vreesde zijn dochter nooit meer te zien”, aldus zijn advocaat. “Hij wou aantonen dat hij niet met zich zou laten sollen.”

Dat het gebruik van de bijl geen goed idee was, ontkende hij niet. Vaak was V. onder invloed van alcohol en/of drugs. “Ik drink nog dagelijks 3 pintjes en rook een jointje maar zie daar geen probleem in”, vertelde hij aan de rechter, die toch wat de wenkbrauwen fronste.

Scheldwoorden

V. vloog na het incident met de bijl even de cel in maar mocht die al snel onder voorwaarden verlaten. “Sindsdien volg ik die voorwaarden en stuur geen bedreigende of boze berichtjes meer naar mijn ex.” Dat schoot bij het slachtoffer in het verkeerd keelgat. Met een berichtje vol scheld- en haatwoorden kon ze aantonen dat hij er nog in maart eentje stuurde.

De openbare aanklager vorderde een celstraf van 18 maanden met begeleidende voorwaarden en een boete van 800 euro. Een deskundige oordeelde dat de kans op recidive voor stalking of geweld tijdens relaties groot is. Vonnis op 18 oktober. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.