Dertiger geeft kopstoot en messteek aan schoonbroer

De beklaagde laat zich momenteel begeleiden voor zijn problemen.© Getty Images
De beklaagde laat zich momenteel begeleiden voor zijn problemen.© Getty Images
Redactie KW

Een kopstoot, een vechtpartij in de struiken en een messteek. Een familiebijeenkomst voor Vaderdag liep op 14 juli 2020 volledig uit de hand. Een 36-jarige man uit Harelbeke moest zich voor de rechter verantwoorden voor slagen en een messteek aan zijn schoonbroer. “Maar we zijn weer ‘on speaking terms’.

Een discussie tijdens een spelletje kubb ontaardde volledig tussen James B. en zijn schoonbroer. Hij gaf een kopstoot, er volgde een vechtpartij in de struiken en in de woning zelf gaf hij uiteindelijk ook nog een messteek.

“We buigen het hoofd maar het slachtoffer is ook geen heilig boontje”, klonk het bij de verdediging van B. “Er waren vroeger al discussies met zijn overleden broer, na zijn overlijden steeds meer met hem. Hij bleef mijn cliënt maar ambeteren .”

Voorwaardelijke celstraf

Ondertussen is B. in begeleiding bij een psycholoog om zijn problemen het hoofd te bieden. De openbare aanklager toonde zich akkoord met een voorwaardelijke celstraf van 9 maanden met begeleidende voorwaarden. Vonnis op 1 februari. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier