Dertiger die studente probeerde aan te randen aan Brugs studentenhuis blijft in de cel

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De man die verdacht wordt van een poging tot verkrachting van een studente in Brugge blijft in de cel. Het zou gaan om een 37-jarige Roemeen. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd en met een maand verlengd.

De feiten deden zich zondag voor ter hoogte van de fietsenstalling van Kotville, een studentenvoorziening in de Joseph Wautersstraat in Sint-Michiels. Een jonge vrouw die er op kot zit had nog maar net haar fiets weggezet in de ondergrondse fietsenstalling van het gebouw toen ze werd vastgegrepen door een onbekende man. De dader haalde zijn geslachtsdeel boven waarop het slachtoffer om hulp schreeuwde. Enkele medestudenten snelden ter hulp waarop de dader op de vlucht sloeg.

Beroept zich op zwijgrecht

Volgens getuigen ging de verdachte er vandoor in een wagen met Franse nummerplaat. Op basis van die nummerplaat kon de snelwegpolitie de verdachte enige tijd later klissen. De man werd aangehouden en vrijdag werd die aanhouding met een maand verlengd door de raadkamer. “We hebben ons niet verzet tegen die beslissing en wachten het onderzoek af”, zegt advocate Iris Rogiers. “Onze cliënt weigert voorlopig om een verklaring af te leggen. Hij beroept zich op zijn zwijgrecht.”

Toevallig slachtoffer

Wat de man precies bezielde is dus niet duidelijk. En wie hij juist is, staat evenmin vast. Hij maakt gebruik van meerdere aliassen, maar beweert een 37-jarige Roemeen te zijn. “Wat wel vaststaat is, dat hij het slachtoffer niet heeft achtervolgd”, gaat meester Rogiers verder. “Het was een toevallig slachtoffer. Cliënt heeft ook een blanco strafregister. Er zal een DNA-onderzoek worden uitgevoerd en er is ook een psychiater aangesteld.” (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.