Deliverookoerier terecht voor aanranding dames in Kortrijk

© gf
© gf
Redactie KW

Twee vrouwen zijn in december 2020 door een 29-jarige Deliverookoerier in Kortrijk ongewild betast. De man stond daarvoor voor de correctionele rechtbank terecht voor aanranding maar daagde niet op voor zijn proces.

Zowel op 14 als op 21 december sloeg Karim V. toe. Telkens sprak hij in de stad een vrouw aan. In zijn Deliveroo-uitrusting vroeg hij hen eerst naar een straatnaam, daarna maakte hij een opmerking over vuil op de broek of de jas. “Een excuus om de vrouwen over de poep te wrijven”, klonk het bij het openbaar ministerie. “Ik vond die aanrakingen onverwacht en intimiderend”, legde een slachtoffer uit.

Samen met een collega die hetzelfde overkwam, stelde ze zich burgerlijke partij en vroeg een schadevergoeding van 250 euro. Op de werkvloer hoorden ze van elkaar wat hen was overkomen. Ze vonden dat ze dit niet zomaar konden laten passeren. De dader kregen ze op de rechtbank niet te zijn want hij liet verstek gaan. Halfweg 2020 liep hij al eens 6 maanden voorwaardelijke celstraf op voor identieke feiten. Nu vorderde de openbare aanklager een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden. Vonnis op 1 september. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier