Defecte autolichten doen Noord-Franse drugskoerier de das om

Een drugshond vond heroïne in de auto.©skilpad Getty Images
Een drugshond vond heroïne in de auto.©skilpad Getty Images
Redactie KW

Slecht functionerende verlichting en knipperlichten van zijn Renault Clio deden een 21-jarige Noord-Franse drugskoerier uit Tourcoing de das om. Een controle bracht verborgen ruimtes met heroïne aan het licht.

Onderzoek van ANPR-camera’s maakte duidelijk dat hij al meermaals bezoekjes aan Kortrijk, Waregem, Oostende, Tielt en Anzegem had gebracht. Hij zakte vanuit Frankrijk naar Kortrijk af om zich tijdens zijn proces te verantwoorden.

Op 21 december 2019 zette de politie Mustapha C. met zijn wagen aan de kant omdat de verlichting van zijn auto slecht werkte. De agenten merkten meteen op dat hij zich nerveus gedroeg en lieten een drugshond de auto verder controleren. In verborgen ruimtes kon 61,5 gram heroïne gevonden worden. Tot begin mei 2020 bleef C. in de gevangenis. Enkel dankzij het geld van de verkoop van juwelen van zijn moeder kon zijn borgsom betaald worden en werd hij vrijgelaten. De openbare aanklager vroeg een celstraf van 20 maanden en een boete van 12.000 euro voor de invoer en verkoop van de drugs. “Drugskoeriers uit Noord-Frankrijk die ons land binnen- en buitenrijden zijn een echte plaag”, aldus de procureur.

C. vroeg de rechter niet meer terug naar de gevangenis te moeten. Hij is van plan zijn studies industrieel ingenieur te hervatten. “Ik deed het alleen maar als vriendendienst voor een jeugdvriend”, besloot hij. Vonnis op 16 februari. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten