https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dealer financiert veroordeling met nieuwe drugshandel: opnieuw de cel in

Mustapha El G. sloeg onmiddellijk na zijn vrijlating terug aan het dealen. © BELGA
Redactie KW

Amper vrij uit de cel na een veroordeling voor drugshandel, begon een 29-jarige man uit Kortrijk opnieuw cocaïne te verkopen. Het leverde hem een effectieve celstraf van 18 maanden en een boete van 3.200 euro op.

“Ik moest na de vorige veroordeling meer dan 50.000 euro ophoesten. Dat was te veel. Er was maar één manier om dat te verdienen…”, klonk het bij Mustapha El G. Er kwam daar een verbeurdverklaring van 20.000 euro bij.

Halfweg 2020 mocht El G. na verblijf van 10 maanden in de cel de gevangenis verlaten. Maar al in september stuurde hij tal van sms’jes naar potentiële klanten, om te laten weten dat hij terug op de markt was. In maart 2021 zag de politie hem dealen op de parking van Action in Kortrijk.

In mouw verstopt

Bij de fouille die volgde had hij 3 bolletjes cocaïne en 455 euro cash geld in zijn mouw verstopt. Een huiszoeking leverde nog eens 50 gram cocaïne op. Volgens de openbare aanklager ging er opnieuw 1 kg drugs door zijn handen.

“Eigenlijk kreeg hij de vorige keer een werkstraf van 150 uren”, pleitte zijn advocaat Thomas Vandemeulebroucke. “Maar hij kon er door de nieuwe aanhouding nooit aan beginnen.” Dit keer verblijft El G. al opnieuw ruim 6 maanden in voorhechtenis. (LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.