Coronacrisis ‘redt’ pedofiele ex-Plopsamedewerker: geen herroeping

© JH
© JH
Redactie KW

De 50-jarige Cedric P. uit De Panne moet van de strafrechter dan toch niet opnieuw twee jaar naar de gevangenis. Door de coronacrisis kon hij zijn verplichte begeleiding niet volgen en daarom herriep de rechter zijn uitstel niet.

Cedric P. kreeg halfweg 2017 een gevangenisstraf van 5 jaar, waarvan twee met uitstel, in het Hof van Beroep. P. was aan het werk in Plopsaland en leerde daar een zwakbegaafde jobstudent kennen uit Oostende. Hij betastte de jongen in de paasvakantie van 2015 en viel hem lange tijd lastig. Onder het mom van de verkoop van een wielertruitje lokte hij de jobstudent naar zijn huis waar hij hem verdoofde met een gasmasker en brutaal verkrachtte.

Geen plaats beschikbaar

P. kreeg alleen maar uitstel van straf zodat hij zich verplicht residentieel zou laten begeleiden voor zijn pedofilieproblematiek bij Fides. “Maar dat deed hij niet, nochtans een absolute voorwaarde”, sprak de procureur. “Dus vragen wij de herroeping. En zijn uitstel te laten omzetten in een effectieve celstraf.” Daar ging advocaat Kris Vincke niet mee akkoord. Ook door de coronacrisis kon zijn begeleiding nog niet opgestart worden. “Hij kan er niets aan doen. Hij wil begeleid worden maar er is simpelweg geen plaats voor hem bij Fides. Hij staat intussen op de wachtlijsten van Fides en een het CGG en laat zich vrijwillig intens begeleidingen door een psychiater.”

Door die intenties herriep de rechter de straf niet. Het openbaar ministerie houdt P. wel nauwlettend in het oog. (JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.