Celstraf voor man uit Koksijde die dronken reiziger op tram slaat

Redactie KW

Een 39-jarige man uit Koksijde heeft vijf maanden cel en 208 euro boete gekregen omdat hij een dronken amokmaker op de tram bewusteloos klopte. Omwille van zijn zware strafblad kon de rechter niet mild zijn voor J.S.

De feiten gebeurden nop 2 mei van vorig jaar in Nieuwpoort. Zowel de 39-jarige J.S. als slachtoffer K.B. reisden met de tram. Die laatste was vergezeld van enkele vrienden en op de tram gedroegen ze zich balorig. Ze maakten amok met andere reizigers en dronken een fles wodka leeg. Toen iedereen uitstapte, ging K.B. nog een stap verder waarop J.S. zijn geduld verloor en hem een klap gaf. “Een stevige klap met het platte van zijn hand, want K.B. verloor het bewustzijn en moest door een ziekenwagen opgehaald worden”, sprak de advocaat van het slachtoffer.

Ze vragen 655 euro schadevergoeding. De advocaat van J.S. vroeg mildheid. “Laat ons eerlijk zijn: die man werd echt wel uitgedaagd door het slachtoffer. Op de tram dronken die jongeren al een fles wodka leeg en bleven ze schoppen tegen mensen. Buiten vielen ze ook iedereen lastig. Mijn cliënt heeft verkeerd gehandeld en het is jammer dat hij zo’n strafblad met zich meezeult. Anders had hij zich wellicht niet moeten verantwoorden.” De rechter gaf J.S. uiteindelijk vijf maanden cel en 208 euro boete. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier