Celstraf voor dieventrio

Drie Libische mannen hebben in de Brugse rechtbank achttien maanden cel gekregen voor diefstallen en inbraken in Damme en Brugge. Voor twee van hen is die straf voor de helft met uitstel.

De beklaagden werden veroordeeld tot een celstraf voor diefstal en inbraken.© Getty Images
De beklaagden werden veroordeeld tot een celstraf voor diefstal en inbraken.© Getty Images

In de nacht van 19 op 20 juni vorig jaar zag de politie drie fietsen liggen in de kanaalberm ter hoogte van Leopoldsvaart-Noord in Damme. Vlakbij lagen twee mannen op de grond, die bij het zien van de politie op de vlucht sloegen. Eén van hen kon meteen worden gevat, zijn kompaan en nog een derde verdachte werden na een korte klopjacht geklist in respectievelijk een gracht en een rietveld.

De fietsen bleken diezelfde nacht gestolen in een woning in Damme. De mannen, die illegaal in het land verblijven, hadden ook spullen bij die gestolen werden bij zeven diefstallen en twee inbraken tussen 1 juni en hun arrestatie.

De buit omvatte onder meer een camera, fietsen, zonnebrillen en een hondenmedaillon. In hun gsm staken foto’s van de woningen die ze waren binnengedrongen om er te verblijven in afwachting van de verhoopte oversteek naar Groot-Brittannië. (AFr)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.