Celstraf van 30 maanden voor veertiger na vondst twee kilogram speed in woning: “Kansen niet gegrepen, geen lessen getrokken uit vorige veroordelingen.”

Redactie KW

Voor de rechter in Kortrijk was de maat vol. Ze veroordeelde een 42-jarige drugsverslaafde man tot een effectieve celstraf van 30 maanden en een effectieve boete van 8.000 euro nadat hij amper 4 maanden na zijn vrijlating al opnieuw in bezit van zo’n 2 kilogram speed was gevonden.

De voorbije 20 jaar stapelde Jurgen D. de veroordelingen voor drugsbezit en –verkoop op. Hij stapte de gevangenis om de haverklap in en uit. Op 5 december 2020 mocht hij de cel opnieuw eventjes verlaten. Maar al op 30 maart 2021 vond de politie bij een huiszoeking 2 kilogram speed, kleine hoeveelheden cannabis en cocaïne en 2.400 euro cash geld.

Uit onderzoek van telefoongesprekken bleek dat hij opnieuw drugs verkocht. “Enkel even wat cannabis verkocht”, hielden D. en zijn advocaat voor de rechter tegen beter weten in vol. “Hij gebruikte tot 25 gram speed per dag.”

Niet eerste straf

Sowieso moet de Roeselarenaar nog tot halfweg 2024 in de cel blijven maar die termijn zal nu nog wat langer worden. Hij liep ooit al eens een effectieve celstraf van 5 jaar op. “Na een besmetting met corona voelde ik me constant moe. Daarom begon ik opnieuw te gebruiken”, vertelde hij. “Maar na de dood van een vriendin door een overdosis heb ik beseft dat het zo niet verder kan. Ik bel nu af en toe naar haar voicemail om haar stem nog eens te horen.”

(LSi)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.