Cannabiskweker uit De Panne aan de galg gepraat door ex en ex-schoonmoeder: 15 maanden cel

© Iriana Shiyan
Redactie KW

Een 49-jarige man uit De Panne is tot 15 maanden celstraf veroordeeld wegens het kweken en verkopen van cannabis. Hij had een plantage met een twaalftal planten in zijn woning en werd aan de galg gepraat door zijn ex en ex-schoonmoeder.

Die deden midden juni aangifte bij de politie met behulp van een filmpje en foto’s. Daarop waren een twaalftal cannabisplanten te zien in de woonst van B.B., een man van Macedonische afkomst.

De politie viel binnen, maar de planten waren net geoogst. Volgens het Openbaar Ministerie werd ongeveer een halve kilo aan cannabis en een boksbeugel in beslag genomen. Het meeste van de cannabis moest nog verknipt worden.

Al acht veroordelingen

Volgens de procureur heeft de man al acht voorgaande veroordelingen: voor drugs, verboden wapenbezit, verkeersinbreuken, slagen en verwondingen en bedreigingen. Dit keer werd een jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete gevorderd voor inbreuken op de drugwetgeving en verboden wapenbezit.

B.B. liet echter verstek gaan en werd tot 15 maanden celstraf veroordeeld, meer dus dan gevorderd door het Openbaar Ministerie. Voor het verboden wapenbezit werd hij vrijgesproken.

(BB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.