Cannabisdealer vraagt geen bijkomende straf

“Met die cannabis in De Panne heeft hij niks verdiend en in De Haan is hij zelfs nooit geweest”, pleitte zijn advocaat.©unknown iStock
“Met die cannabis in De Panne heeft hij niks verdiend en in De Haan is hij zelfs nooit geweest”, pleitte zijn advocaat.©unknown iStock
Redactie KW

Een 41-jarige Braziliaan vraagt in beroep geen bijkomende straf voor een aantal cannabisplantages in De Panne en De Haan. “Hij hielp toen enkel bij de pluk. Pas enkele jaren later is hij op zichzelf begonnen.”

Hudson D.S. – Braziliaan met eveneens de Portugese nationaliteit uit Amsterdam – was tussen 2011 en 2013 betrokken bij vier cannabisplantages in De Panne en een in De Haan. Pas later in 2019 werd hij in de Vlaamse Ardennen opgepakt voor zijn betrokkenheid bij andere plantages. Hij kreeg voor die plantages 37 maanden cel.

Maar door die zaak kon hij ook worden gelinkt aan de plantages in De Panne en De Haan. Daarvoor liep hij een tweede veroordeling op van twee jaar. Maar volgens zijn advocaat Kris Vincke werden ze gerund door Portugezen en hielp zijn cliënt enkel en alleen bij de pluk bij die in De Panne. “Hij was zeker geen eigenaar. Hij wou geen slaafje meer zijn, maar de boer zelf en is dan op zichzelf begonnen. Met die cannabis in De Panne heeft hij niks verdiend en in De Haan is hij zelfs nooit geweest.”

Hij vroeg dan ook dat zijn cliënt voldoende gestraft kan blijven met die 37 maanden die hij voor die plantages in Oudenaarde kreeg. De procureur-generaal zag wel een actieve betrokkenheid bij de plantages aan de kust. “Je ziet dat ze via telefoon onderling constant contact hebben. Dat was net een Portugese kmo.”

Hij vorderde twee jaar met uitstel gezien de feiten al van enige tijd geleden dateren. Uitspraak op 28 april. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.