Cannabisdealer krijgt twee jaar cel voor plantages in De Panne

© gf
© gf
Redactie KW

Een 41-jarige Braziliaan is in beroep veroordeeld tot twee jaar cel waarvan een jaar met uitstel voor een aantal cannabisplantages in De Panne. Voor deze in De Haan werd hij vrijgesproken.

Hudson D.S., een Braziliaan met eveneens de Portugese nationaliteit uit Amsterdam, was tussen 2011 en 2013 betrokken bij vier cannabisplantages in De Panne en een in De Haan. Pas later in 2019 werd hij in de Vlaamse Ardennen opgepakt voor zijn betrokkenheid bij andere plantages Hij kreeg voor die plantages 37 maanden cel. Maar door die zaak kon hij ook worden gelinkt aan de plantages in De Panne en De Haan. Daarvoor liep hij een tweede veroordeling op van twee jaar.

Maar volgens zijn advocaat Kris Vincke werden ze gerund door Portugezen en hielp zijn cliënt enkel en alleen bij de pluk bij die in De Panne. “Hij was zeker geen eigenaar! Hij wou geen slaafje meer zijn, maar de boer zelf en is dan op zichzelf begonnen. Met die cannabis in De Panne heeft hij niets verdiend en in De Haan is hij zelfs nooit geweest.”

Portugese KMO

Hij vroeg dan ook dat zijn cliënt voldoende gestraft kan blijven met die 37 maanden die hij voor die plantages in Oudenaarde kreeg. De procureur-generaal zag wel een actieve betrokkenheid bij de plantages aan de kust. “Je ziet dat ze via telefoon onderling constant contact hebben. Dat was net een Portugese KMO.” Het hof sprak de man vrij voor de plantages in De Haan. Voor die in De Panne kreeg hij twee jaar cel, maar de helft met uitstel onder voorwaarden. Er werd ook 50.000 euro verbeurd verklaard, waarvan 30.000 euro met uitstel. (OSM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.