‘Camioneurke’ riskeert 25.000 euro te moeten terugbetalen na 5 jaar verkoop cannabis

Redactie KW

Een 25-jarige man uit De Panne dreigt 25.000 euro terug te moeten betalen van opbrengsten die hij kreeg door de verkoop van cannabis. ‘Camioneurke’, zoals G.H. in het milieu bekend stond, dealde met tussenpauzes vijf jaar lang cannabis. “Eerst door financiële problemen, later uit gewoonte”, sprak zijn advocaat.

De 25-jarige Pannenaar zit sinds 7 mei in de gevangenis nadat besloten werd de man eindelijk aan te houden nadat er al verschillende meldingen waren binnen gekomen tegen hem. Die eerste verklaringen ten laste van G.H. dateren al van 2017.

“De man wordt vervolgd voor het bezit en de verkoop van cannabis in de periode tussen 1 januari 2017 en 7 mei van dit jaar”, sprak de procureur. “Hij dealde weliswaar geen vijf jaar aan een stuk maar wel telkens langere periodes met tussenpauzen. Het dossier is een bundeling van verschillende verklaringen en telefonieonderzoeken tegen G.H.”

“Berichten wezen bijvoorbeeld op een levering van 218 gram cannabis en tijdens een controle werd een vriend van hem betrapt met cannabis terwijl G.H. zonder verklaring 1.600 euro op zak had. In 2019 werd een Nederlandse runner opgepakt die verklaarde soms tot een kilogram cannabis af te leveren bij ‘camioneurke’, zoals hij in het milieu gekend stond.”

“Alles samen is het duidelijk dat hij zich al lange tijd bezig houdt met de verkoop van cannabis. Ik vraag twee jaar effectieve celstraf en 8.000 euro boete. Ik vraag ook 25.000 euro drugsgeld terug te betalen”.

Goed verdienende vrachtwagenchauffeur

Advocaat Alain Coulier vond de gevraagde straf veel te zwaar. “Dit is een te grote hamer om te slaan op iemand die op verkeer na een blanco strafblad heeft. Die man is beginnen dealen toen het financieel moeilijk ging en hij geconfronteerd werd met de echtscheiding van zijn ouders.”

“Later vond hij echter zijn draai in zijn leven en werd hij een goed verdienende vrachtwagenchauffeur op internationaal transport en verdiende hij maandelijks meer dan 3.000 euro. Hij had het geld niet meer nodig maar dealde soms verder eerder uit gewoonte. Ik vraag u hem de opschorting te geven.”

Vonnis op 28 juni.

(JH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.