Cafébaas uit Diksmuide riskeert zes maanden cel voor geweldfeiten

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Een 31-jarige cafébaas uit Diksmuide riskeert zes maanden cel en 400 euro boete voor twee geweldfeiten. Hij zette onder meer een klant hardhandig uit het café en bracht die ook een slag toe.

Cafébaas Y.V. liet zich niet zien in de rechtbank en zijn zaak werd dan ook bij verstek behandeld. Er stelden zich wel twee slachtoffers burgerlijke partij. Een van hen is J.

“De man was aanwezig in het café in Diksmuide toen het rond middernacht opeens erg luidruchtig werd”, sprak zijn advocaat. “Iedereen begon er te roepen en de sfeer was vijandig. Opeens werd mijn cliënt, die niks met het tumult te maken had, hardhandig vastgegrepen en kreeg hij zelfs een slag en een stamp van Y.V. daarna werd hij buitengezet. We vragen 250 euro morele schadevergoeding. Die man kent alleen de wet van de vuisten.”

Familiale ruzie

Ook D., de halfbroer van de cafébaas nota bene, maakte kennis met die vuisten. “Tijdens een familiale ruzie waarin betichtingen werden geuit werd Y.V. opgebeld, sprong hij in zijn auto en kwam ter plaatse”, sprak de advocaat van D. “Hij kwam naar D. toe, beet in zijn arm en klopte op zijn hoofd. En dat is dan zijn halfbroer. D. kon even niet werken. We vragen 2.500 euro schadevergoeding.”

De procureur eiste zes maanden cel en zegt dat Y.V. de eerste feiten niet ontkende. “Volgens hem heeft hij die klant gewoon bij zijn nekvel gegrepen en buitengezet en gaf hij daar ook wel nog een stamp.” Vonnis op 11 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier