Brusselaar riskeert symbolische 4.000 euro boete voor verkoop namaakparfum op avondmarkt in Blankenberge

Redactie KW

Een man uit Brussel riskeert een symbolische geldboete van 4.000 euro voor de verkoop van flesjes namaakparfum op een avondmarkt in Blankenberge. Het gaat om de minimumstraf. B.M. verklaarde dat niet hij, maar een ander de stand uitbaatte maar die wegvluchtte bij het zien van de politie.

Op 28 mei vorig jaar voerde de politie en overheidsdiensten controle uit tijdens de avondfeesten in Blankenberge. “Zo kwamen ze ook bij de stand van B.M. aan”, zei de procureur. “Op een tapijt op de grond lagen verschillende flesjes parfum, een twintigtal in totaal, van merken als Armani en Boss. Er stonden geen prijzen bij en al snel werd duidelijk dat het om namaak ging. B.M. werd geïdentificeerd en zou meegaan met de controleurs voor een verhoor, maar sprong plots in zijn wagen en reed weg. De minimumstraf voor dergelijke feiten is normaal één jaar cel en of 4.000 euro geldboete. Ik vraag 4.000 euro als symbolische boete.”

Vreemde verklaringen

B.M. kan geen uitstel meer genieten en dreigt de boete effectief te moeten betalen. Hij kwam aandraven met vreemde verklaringen. “Ik was aan zee met mijn gezin en die stand was niet van mij, maar van een Arabier. Die vluchtte plots weg bij het zien van de politie waardoor ik er alleen kwam te staan. De parfum was wel van mij, maar die had ik ook gekocht in Blankenberge voor 300 euro en het lag daar op het tapijt om dan later door te verkopen”, beweert B.M. Vonnis op 30 juni. (JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier